vaistai.lt

Ministras A. Veryga susitiko su koronaviruso vakcinų kūrėjų atstovaisSveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga susitiko su tarptautinių bendrovių, kuriančių vakcinas nuo koronaviruso (COVID-19), atstovais Lietuvoje. Susitikimo metu buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės, užtikrinant sklandų ir saugų vakcinų platinimą šalyje, kai jos bus pagamintos bei patvirtintos atsakingų institucijų. 

daugiau

Lietuvoje – 10949 koronaviruso atvejaiNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 10949 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Registracija prekybos centruose reikalinga tik įeinant į laisvalaikio ir pramogų erdvesKilus klausimų dėl lankytojų registracijos prekybos centruose, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) patikslina, kad prekybos centrai bendrąja prasme nelaikomi laisvalaikio ir pramogų vietomis, todėl įeinant į patį prekybos centrą lankytojų registracija nėra būtina, tačiau ji reikalinga, jei įžengiama į laisvalaikio ir pramogų erdves, esančias prekybos centruose.

 

daugiau

Išmokėta 13 mln. eurų gydymo įstaigoms už išlaidas, patirtas kovoje su koronavirusuSiekiant kompensuoti gydymo įstaigų patirtas išlaidas įsigyjant įrangą ir priemones kovoje su koronavirusu (COVID-19), išmokėta 13,26 mln. eurų kompensacijų. Ši suma paskirstyta 410 šalies įstaigų, įsigijusioms reikiamas priemones gydyti žmonėms, sergantiems arba įtariamiems, kad serga, koronavirusu. 

daugiau

Vietiniai karantinai atskirose savivaldybėse: ką reikėtų žinoti?Lietuvos Respublikos Vyriausybė (LRV) primena, kad karantinas nuo pirmadienio skelbiamas Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono, Švenčionių rajono savivaldybėse, taip pat pratęsiamas karantinas Raseinių rajono savivaldybėje.

 

daugiau

 Koronaviruso infekcijai suvaldyti – papildomos Vyriausybės priemonės laisvalaikio ir pramogų vietoseŠiandien Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtam Vyriausybės nutarimo „Dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo“ pakeitimo projektui, kuriuo siekiama per artimiausias dvi savaites, iki šių metų lapkričio 8 dienos, pritaikius papildomus apribojimus sustabdyti koronaviruso infekcijos plitimą.


daugiau

Nacionalinio visuomenės sveikatos centre budėjimą pradeda Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinės pajėgosLietuvos kariuomenė gavusi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovybės prašymą pasitelkti karius į pagalbą aktyvavo Taikos meto užduočių operacines pajėgas. Kariai ruošiasi padėti NVSC specialistams atlikti pirminės atvejų apklausos procedūras ir suvesti duomenis į jų sistemas.  

daugiau

NVSC: daugėjant koronaviruso atvejų, rizikoms valdyti būtinas svaresnis pačių žmonių indėlisNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad atsižvelgiant į prastėjančią epidemiologinę situaciją Lietuvoje, dabar reikšmingas kiekvieno iš mūsų indėlis. Tai reiškia, kad būtina laikytis prevencijos priemonių, o susirgus – patiems imtis veiksmų ir informuoti didelę riziką sąlytį turėjusius asmenis, kad jie izoliuotųsi ir informuotų NVSC, o ne laukti specialistų skambučio.

 

daugiau

„Maxima“ kaukes dalins nemokamai visose savivaldybėse, kuriose paskelbtas karantinasVyriausybei trečiadienį paskelbus karantiną dar dvylikoje savivaldybių, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ visą šį laikotarpį apsiperkantiems šiuose regionuose esančiose parduotuvėse, nemokamai suteiks vienkartinę apsauginę veido kaukę.

 

daugiau

Oficialu: šviesoforo principas bus taikomas ir vertinant užsienio šalisAtsižvelgdama į patvirtintas Europos Tarybos rekomendacijas, trečiadienio posėdyje Vyriausybė apsisprendė dėl nacionaliniu mastu taikomų kriterijų, kuriais remiantis į keturias grupes šviesoforo principu būtų skirstomos visos Europos Sąjungos (ES) šalys. Pagal įvestus kriterijus bus vertinama rizika, atnaujinamas paveiktų šalių sąrašas bei taikomos prevencijos priemonės.

daugiau
1761 - 1770 iš 2442 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  171 172 173 174 175 176 177 178 179 180  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos